Каква е цената за създаване на онлайн магазин?

Много бизнеси взеха решението да създадат онлайн магазин през последните години. Всъщност пазаруването онлайн е една от най-популярните причини хората да използват интернет. През 2019 г. от един от най-авторитетните статистически сайтове съобщиха, че продажбите на дребно от електронна търговия в световен мащаб възлизат на три половина трилиона долара и се очаква приходите  да нараснат до шест и половина трилиона долара през 2022 г.

Ако бизнесът ви е подходящ да се изведе онлайн и оттам да продавате част от продуктите си, или да започнете изцяло онлайн търговия, трябва да вземете решение и да платите за създаване на онлайн магазин. Колко струва обаче изработване на онлайн магазин и каква цена ще платите за това?

Какво да имате предвид преди създаването на ecommerce сайт

Типът онлайн магазин, който си представяте, е важен фактор в процеса на изграждане. Магазин, който продава продукти, е различен от този, който продава услуги. Ако планирате да продавате продукти, приблизително колко различни продукта или модели ще включите във вашия онлайн магазин? Бъдете възможно най-конкретни по време на тази част от процеса на планиране. Някои услуги или продукти може да имат различни нужди, които да свържете с функциите във вашия онлайн магазин.

концепция за създаване на ecommerce сайт

Цялата информация за онлайн магазина ще дойде от вас. Така че погрижете се да имате правилно описание на продуктите, снимки, цени, произход и всичко друго, което ще е важно за предлагането им в сайта. Тази информация ще бъде взета от разработчиците на сайта и тя ще бъде подредена според това, как най-добре трябва да изглежда самия онлайн магазин.

След като започнете да проучвате решения за електронна търговия, наистина е лесно да бъдете отклонени от всички различни опции за персонализиран дизайн и функции. Ето защо е важно да определите бюджета си за създаване на онлайн магазин предварително.  Също така е важно да работите съвместно в разработчиците, така че те да ви държат в полето на възможното и реалното за вашия бизнес що се отнася до онлайн магазина.

Изработка на онлайн магазин – ценообразуващи фактори

изработка на онлайн магазин

Има много различни променливи, които допринасят за общите разходи за изграждане на онлайн магазин. Като цяло, някои магазини за електронна търговия струват няколкостотин лева за създаване и пускането им в експлоатация, докато други корпоративни сайтове могат да струват десетки хиляди левове заради особеностите на бизнеса, който предлагат. Ако сте обикновен потребител на услугата, който иска да има онлайн магазин, ето нещата, които най-вероятно ще влязат в крайната цена.

  • Софтуер за електронна търговия – избира се според нуждите на бизнес и удобството на клиента. Разработчика ще предложи най-добрия вариант и цената за него. Дори да има безплатни платформи за направата на онлайн магазина, вие ще платите за труда на създателите на вашия уебсайт.
  • Име на домейн – то е от съществено значение за разпознаваемостта и леснотата, с която клиентите ще ви намира.
  • Хостинг за електронна търговия – това е таксата, която се плаща, за да притежавате дадения уеб адрес.
  • SSL сертификат – това е технологично въведение в онлайн търговията, което има за цел да осигури защита на пазаруващите в сайта и на техните данни.
  • Разходи за обработка на плащанията – отново чисто технологични настройки относно изисквания за електронна търговия, които всички легални търговци следва да спазват.
  • Съхранение на темата и дизайна, на данните свързани с изработката и функционирането на сайта.
  • Добавки и разширения – те са важни за функциониране на електронния магазин, защото се прилагат в конкретни ситуации, за да повишат ефективността за връзката с клиентите, продажбите, потребителското преживяване и допълнителната информация за самите продукти.