3 Kаучукови настилки

Каучуковите подови настилки са изключително издръжливи и дълготрайни поради високата си устойчивост.

Каучукът също така е и безопасен за използване, тъй като остава противохлъзгащ и не подлежи на износване, което често води до рискове при по-овехтели подови настилки. В тази статия ще научите повече за съвременните каучукови настилки, които можете да намерите на този добре развит пазар.

Каква е разликата между настилките от каучук и винилните настилки?

Каучуковите настилки изглеждат доста подобни на PVC подови настилки, но не се подлъгвайте. В някои описания дори, много компании претендират за своите продукти и ги описват като каучукови, но ако разгледате нещата по-подробно, материалът за изработка всъщност е пластмаса.

Поради тази причина, хората често питат каква е разликата между PVC подовете и каучуковите настилки. Каучуковите настилки стават популярни и недвусмислен избор както за търговска, така и за домашна употреба поради своите далеч по-добри свойства от виниловите настилки. Това обаче може да е субективно мнение ако не вземем предвид факта за приложимост на дадена настилка на конкретно място и с конкретна цел.

Важен момент е, че каучуковите настилки са по-скъпи  като разходи от PVC настилките. Трябва обаче да вземете предвид цената през целия функционален живот, за да получите истинската цена и стойността на този вид настилки. Без съмнение ще  бъдете доволни от това, за което сте платили по отношение на качеството.

Какви са предимствата на каучуковите настилки?

Каучуковите настилки се избират от голям брой индустрии и търговски сектори, защото са здрави и дълготрайни, и се разглеждат като добра инвестиция. Те са изключително издръжливи и са такива поради високата устойчивост на самия материал. 

В това видео научете всички нюанси на гумените подови настилки.

Еластичността на каучука дава свойства, които се срещат естествено в суровината и допълнително се подобряват от полиуретанов свързващ агент. Гумата издържа на повечето въздействия и обстоятелства. Настилката е устойчива на разкъсване, устойчива на масло, химикали и цигари. Не гние и не се разлага. Може да издържи на силни удари, драскотини и неравности. Не се свива, не се разширява и не се напуква. Тези  силно устойчиви свойства означават, че каучуковите настилки запазват външния си вид за дълго време.

Друг приоритет за производителите е, когато става въпрос да покрият условията за безопасност. Каучуковите настилки притежават редица значими и важни свойства за безопасност. Те са водоустойчиви и дори когато са мокри, естествено са противохлъзгави.

Тъй като каучукът също е устойчив на пламък и има ниски емисии на дим в случай на пожар, той се използва в зони с висок риск от пожар.  

Каучукът е антибактериален и изключително хигиеничен, и се използва широко в медицински заведения, болници, детски площадки, игрища и училища поради своите антибактериални свойства. Ако мислите да намалите ъглите, когато става въпрос за детски площадки, игрища и места, където хигиената е най -важният приоритет, помислете отново.  

Каучуковите настилки също са антистатични, така че се препоръчват за компютърна и електрическа безопасност и в зони, съдържащи машини. Много помещения с голямо количество сървъри, компютри и машини използват стандартно каучукови настилки.

Каучуковите настилки предлагат на клиентите огромен избор.

Предлагат се функционални покрития и текстури. Различните модели също могат да помогнат за придаване на сцепление на пода, правейки го по-устойчив на приплъзване във влажни зони и по-лесен за поддръжка и почистване. Избирайте каучукови настилки според тяхното предназначение описано в техническите данни на продукта.