Какво представляват луксозните LVT плочи?

Когато видите съкращението LVT, веднага се питате какво е това. Буквалният превод е луксозна винилова плочка и идва от Luxurious Vinyl Tile. Click To Tweet След като знаете това, бихте се запитали, каква е разлика между обикновените винилови настилки и плочки, и тези квалифицирани като луксозни LVT плочи. Резонният отговор е, че щом присъства думата луксозни, значи че цената е по-висока. Не е само това обаче, останете с нас в текста, за да разберете повече.

Луксозните винилови плочки се различават от ролковите винилови настилки по самият размер на плочките, които са в сравнително по-малки размери. Плочките или плочите, имитират по съвършен начин естествени настилки и облицовки от истинско дърво и камък, но предоставят и много повече практически предимства.  

Луксозни винилови плочи (LVT) се предлагат в различни форми, размери и ефекти, чрез които можете да създадете автентично изглеждащ под в дома си, без практическите недостатъци на естествените продукти. Самите плочки се смятат от експертите за по-гъвкав продукт спрямо виниловите листове. Чрез луксозни винилови плочи, собствениците на жилища имат възможността да създадат свой собствен дизайн на пода. Например, можете да изберете дизайн с монохромен мотив шеврон, който да съчетаете с контрастни плочки.

Ползите от луксозни LVT плочи

Основните предимства на LVT са, че материята им е много издръжлива и лека. Ефектът върху околната среда е много по-малък, заради вложената технологична база в самите продукти. Лепилото, използвано за LVT, може да се рециклира и в неговото производство не се използват вредни химикали

Вярно е, че луксозните винилови плочи за по-скъпи като вариант, но имат предимство при инсталацията. Монтажът при тях излиза по-евтино отколкото при много други традиционни подови настилки. 

LVT е универсална опция за собствениците на жилища, осигуряваща естетически приятна повърхност за всеки дом, като същевременно намалява вашия екологичен отпечатък върху природата.

 

Различни видове LVT

Има различни видове луксозни винилови плочи. Най-разпространеният модел са тези направени от взаимосвързани панели, които са поставени един върху друг, за да придадат солиден и красив външен вид.  

Има странд модел, който е базиран на единични винилови нишки усукани заедно с други. Те са изключително издръжливи и приличат на истинско дърво.

Водоустойчивият LVT прилича много на дървена настилка и има вид на гланц, докато класическата винилова плочка е направена от дебел винилов лист. Според експертите, тези продукти често са по-скъпи, но предлагат допълнителни предимства, които може да не получите с традиционните подови настилки

Как да изберете перфектния стил за вашия дом?

Вече споменахме за гъвкавостта и издръжливостта,които предлагат луксозните винилови плочи. Те имат същото ниво на усещане като естествените подови настилки, което означава, че потребителите могат да добавят LVT под по практически и естетически причини, без това да засяга функционалното състояние на собствената им интериорна среда. 

 Освен че предлагат естетическата привлекателност на естествените подови настилки, клиентите могат да се възползват и от практическите предимства на LVT с естествен вид.  Търсете визия, която е красива и оригинална, но и която пасва на вашия стил в дома. Внимавайте с цветовете, формите, внимавайте с това, което може да не се съчетае добре с мебелите и формите, които изграждат цялостния външен вид в интериора.

Затова е добре при избор на луксозни lvt плочи да направите консултация със специалисти и дизайнери, които биха ви насочили конкретно, в посоката, която ще ви изведе до най-подходящите продукти.